Fysio Consult

Maak nú een keuze:

Duizeligheid

Er zijn veel verschillende oorzaken van duizeligheid. Een daarvan is de BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid). Dit is een relatief veel voorkomende vorm van duizeligheid. Benigne wijst erop dat het om een goedaardige aandoening gaat en dat de symptomen meestal na enkele weken tot maanden verdwijnen. Paroxysmaal duidt erop dat de duizeligheid als zeer heftig kan worden ervaren en met tussenpozen optreedt. 

 

Hoe duizeligheid behandelen?

De duizeligheid wordt uitgelokt door het innemen van bepaalde posities zoals voorover buigen met het hoofd, naar boven kijken of omdraaien in bed.  De klachten worden veroorzaakt door ‘steentjes’ die zwerven door het evenwichtsorgaan. Het geeft een gevoel alsof de kamer om u heen draait.  De aandoening komt op alle leeftijden voor, maar meestal bij personen ouder dan 50 jaar. Vrouwen hebben BPPD tweemaal zo frequent als mannen.

 

BPPD is een goed te behandelen aandoening. De orofaciaal fysiotherapeut kan u aanvullende informatie en adviezen geven. Daarnaast zijn er oefeningen om de ‘steentjes’ weer op de goede plek te krijgen.

 

Bron: Fysiopraxis maart 2014

 

 


 

Hoe kunnen wij u helpen?

 

Klik hier voor een vrijblijvend consult of kies voor een online consult en ga direct naar het bestelformulier. De fysiotherapeut neemt binnen 24 uur contact op voor de vervolgstappen.

 

Afspraak in de praktijk

 • Onlinefysioconsult.nl kiest voor FysioChats

  Er kan nu live gechat worden met medewerkers van OnlineFysioConsult.nl. Zij beantwoorden uw vragen en kunnen direct...

  Lees meer
 • Samenwerking met Slaapfysio

  Kees Putters en Slaapfysio gaan samenwerken. Vanaf vandaag is het mogelijk om in de praktijk in Schiedam het slaa...

  Lees meer
 • Nieuwe flyers met informatie voor patiënten

  De nieuwe flyers met informatie voor patiënten zijn binnen.   Aangezichtspijn, duizeligheid, kaakk...

  Lees meer
 • >> nieuwsarchief