Fysio Consult

Maak nú een keuze:

Fysiotherapie voor hoofdpijn - online fysio consult helpt

Er zijn vele soorten hoofdpijn. Zo zijn er primaire en secundaire hoofdpijnen. 

 • Primaire hoofdpijn is een op zichzelf staande hoofdpijnvorm (bijvoorbeeld: migraine of spanningshoofdpijn).
 • Secundaire hoofdpijn wordt veroorzaakt door een andere klacht of ziekte, zoals een aandoening van de nek of kaak.

Er bestaat fysiotherapie voor hoofdpijn, maar niet elke vorm van hoofdpijn kan door een fysiotherapeut behandeld kunnen worden. Daarom is het belangrijk dat u uw hoofdpijnklachten altijd met een arts bespreekt. (zie ook de symptomen lijst bij het bestelformulier).

Hoofdpijn die verband kan houden met kaakklachten bevindt zich vaak bij de slaap (zijkant hoofd) boven het oor.

  

 

Fysiotherapie voor hoofdpijn? Bekijk eerst wat voor soort hoofdpijn u heeft


Migraine
Migraine is een telkens terugkerende, bonzende, intense pijn die meestal aan één kant van het hoofd optreedt. De migraineaanval begint plotseling en gaat soms gepaard met misselijkheid en overgeven. Licht en geluid worden vaak slecht verdragen. Migraine kan vooraf worden gegaan door een aura. Dit treedt op bij ongeveer een kwart van de mensen met migraine. Een typische aura uit zich door veranderingen in het gezichtsveld (bijvoorbeeld een blinde vlek, tintelingen of een doof gevoel in lippen, gezicht of hand (eenzijdig), eenzijdige spierzwakte, of een gestoorde spraak.

Soms zijn beelden verwrongen. Voorwerpen zien er bijvoorbeeld kleiner of groter uit dan ze in werkelijkheid zijn. Binnen een uur na het ontstaan van de aurasymptomen begint de hoofdpijnfase.

Spanningshoofdpijn
Spanningshoofdpijn wordt veroorzaakt door spierspanningen in de hals, de schouders en het hoofd. De hoofdpijn is vaak het gevolg van spanningen, bijvoorbeeld thuis, op school of op het werk. Het kan ook komen door een verkeerde houding of te weinig wisselen van houding door slecht slapen, moeheid of ergens tegen opzien. Soms is er echter geen duidelijke reden aan te wijzen. Bijna iedereen heeft wel eens spanningshoofdpijn. Spanningshoofdpijn kan soms een paar dagen aanhouden, maar het komt zelden voor dat iemand iedere dag last heeft van spanningshoofdpijn.

Symptomen spanningshoofdpijn
De hoofdpijn zit meestal aan beide kanten van het hoofd, of als een band om het hoofd heen. Het is een drukkende, knellende pijn, die een paar dagen kan aanhouden. Ook de spieren van de schouders, de nek en de schedel zijn vaak extra gevoelig. U kunt ook last hebben van fel licht of hard geluid. Misschien heeft u minder zin in eten, maar u bent niet misselijk.
 

Hoe kunnen wij u helpen?

Fysiotherapie voor hoofdpijn? Klik hier voor een vrijblijvend consult of kies voor een online consult en ga direct naar het bestelformulier. De fysiotherapeut neemt binnen 24 uur contact op voor de vervolgstappen.

 

 

Afspraak in de praktijk

 • Kaakfysio over knarsentanden en kaakklemmen

  Last van tandenknarsen?   Je gebit slijt ervan, het kan hoofdpijn veroorzaken en je brug of kroon kan er z...

  Lees meer
 • Kaakfysio helpt bij tandenknarsen

  Bij het RTL nieuws is aandacht besteed aan kaakfysiotherapie bij tandenknarsen. Kaakfysiotherapie helpt!  ...

  Lees meer
 • Nu ook OMFT in Schiedam en Delft

  Afwijkende mondgewoonten kunnen het evenwicht tussen die spieren onderling verstoren. Denk aan foutieve slikgewoont...

  Lees meer
 • >> nieuwsarchief