Fysio Consult

Maak nú een keuze:

Hulp bij tandenknarsen

Tandenknarsen is het krachtig over elkaar schuiven van tanden en kiezen. Kaakklemmen is het krachtig op elkaar klemmen van tanden en kiezen. De medische term voor beide vormen is bruxisme. Tandenknarsen gebeurt met name ’s nachts, terwijl het kaakklemmen zowel ’s nachts als overdag kan gebeuren.

Tandenknarsen komt vaak voor, zowel bij jonge kinderen als volwassenen. Bij kinderen kan het spontaan verdwijnen. Meestal is tandenknarsen of kaakklemmen onschuldig, maar het kan problemen opleveren, zoals gebitsslijtage, breuk van vullingen, kaakklachten  en vergroting van de kauwspieren. Daarom is hulp bij tandenknarsen handig. 


Oorzaak van tandenknarsen en kaakklemmen

De exacte oorzaak van tandenknarsen en kaakklemmen is moeilijk te achterhalen.  Slaapstoornissen, stress, alcoholgebruik, roken, bepaalde medicijnen en drugs (bijvoorbeeld XTC) worden in verband gebracht met knarsen en klemmen. Er zijn ook aanwijzingen dat het centrale zenuwstelsel (bij bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson of de ziekte van Huntington) invloed heeft op de activiteit van de kauwspieren ‘s nachts. Er is vaak niet één duidelijke oorzaak aan te wijzen; meestal spelen meerdere factoren een rol.

Bron: allesoverhetgebit.nl


Hulp bij tandenknarsen

Klik hier voor een vrijblijvend consult voor hulp bij tandenknarsen of kies voor een online consult en ga direct naar het bestelformulier. De fysiotherapeut neemt binnen 24 uur contact op voor de vervolgstappen om tandenknarsen tegen te gaan.

 

Afspraak in de praktijk

 • Onlinefysioconsult.nl kiest voor FysioChats

  Er kan nu live gechat worden met medewerkers van OnlineFysioConsult.nl. Zij beantwoorden uw vragen en kunnen direct...

  Lees meer
 • Samenwerking met Slaapfysio

  Kees Putters en Slaapfysio gaan samenwerken. Vanaf vandaag is het mogelijk om in de praktijk in Schiedam het slaa...

  Lees meer
 • Nieuwe flyers met informatie voor patiënten

  De nieuwe flyers met informatie voor patiënten zijn binnen.   Aangezichtspijn, duizeligheid, kaakk...

  Lees meer
 • >> nieuwsarchief